Senaste inläggen

Av Linda Lindqvist - 5 januari 2014 11:59

Hej & hå!


Så var 2014 här. Inga nyårslöften att bryta, det är ingen idé.. man blir bara besviken! Däremot har jag satt upp ett mål, någonting som ska vara ordnat innan årets slut, någonting som jag vet att jag kan ordna bara jag vill.


Snart är det slut med ledighet. Riktigt skönt tycker jag! Jag är en rutinmänniska och vill tillbaka till vardagen med skolor & förskolor.. känns bra att ha dagarna planerade och veta vad som ska göras. I veckan blev jag trött på ledigheten och satt på torsdagen och la mig lite tillgänglig för jobb, och vips så ramlade det in sms med förfrågningar så hela helgen blev uppbokad. Sköööönt! Ett dagpass & en kvällspass avklarat, så om några timmar ska jag bege mig iväg för ett kvällspass igen.

  


Pontus har krånglat rejält inatt. Matthias kom upp och la sig 4.30 imorse, och då vaknade Pontus & skulle minsann inte somna om! Han låg och försökte få mig att kliva upp genom att pussas en gång i minuten ^^ Charmigt, men jag ville sova! Jag gav upp och klev upp med honom efter en timme.


Imorgon kommer Hugo hem igen efter att ha spenderat en vecka hos pappa sin igen. Det bästa jag vet är när familjen är samlad! Pontus går och ropar efter "BIBIII" (Hugo) hela tiden & saknar sin brorsa!

  


Nu ska jag hinka i mig kaffet, vänta på att Pontus slutat sjunga uppe i sängen och somnat så jag kan ta en snabbdusch och sedan göra mig iordning. Ha en fin dag!

ANNONS
Av Linda Lindqvist - 31 december 2013 12:45

2013 är över om några timmar. Jag ska försöka sammanfatta året som har gått!


Vi får se vad jag minns av året.


Januari

Jag var fortfarande mammaledig & skulle vara det till mitten av April. Någonstans här började jag känna att jag var less på trapphus & balkong och ville ha någonting annat. Antingen radhus eller en lägenhet på bottenplan.

Pontus döptes i Högbo kyrka & det blev en väldigt fin dag.

Vi hade överraskningsfest för Matthias som fyllde 25. Riktigt lyckat men det var en kamp att försöka hålla allt hemligt. Så.. fastän det var riktigt roligt så planerar jag aldrig något liknande igen ;P


Februari.

Sökandet efter nytt boende tog fart på allvar & vi hittade en kanonfin radhuslägenhet här på Zirkongatan som vi ville ha. Efter en lång väntan på svar (vi låg 2a) så visade det sig att vi fick den & att det skulle bli inflytt i mitten av maj.


Mars

Tror inte det hände något speciellt där? Inte vad jag kan minnas iallafall ^^


April

I mitten av April så var det Matthias tur att gå hem på pappaledighet. I samma veva som han gick hem så började vi ha Hugo på heltid av olika anledningar, vilket för mig var helt underbart & skönt! Jag började även läsa några kurser på cvl för att "fördriva tiden" tills jobbet skulle sätta igång.


Maj

Flyttlasset till Zirkongatan gick! Helt galet skönt med en uteplats med möjlighet att grilla, sola & bara vara till skillnad från lägenhet med balkong. Två våningar & större yta. Här trivs jag!


Juni

Sommarjobbet satte igång. Befann mig som vanligt på Tallen där jag trivs som fisken i vattnet! Vi fortsatte att komma iordning i nya hemmet och Hugo fick sommarlov.


Juli

Jobbade på! Matthias åkte på en trip ner till Skåne & när han kom hem så följde tre vänner från Skåne med upp hit och spenderade några dagar här. Pontus spenderade den helgen hos min mamma så vi kunde hitta på saker.


Augusti

Slutade jobba & skolan satte igång med skolan igen. Pontus fyllde 1 år & det firades för fulla muggar! :)


September
Jag fyllde 24. Inget märkvärdigt direkt!

Jag och Angelica bokade en resa till Turkiet, åkte i slutet av September & hade en kanoooonvecka med sol och bad! :)


Oktober

Hugo fyllde 9 år & firades för fullt! Pontus började inskolas på förskolan & inskolningen gick helt perfekt.


November

Matthias pappaledighet tog slut och vi återgick till vardagen. Pontus började ordentligt på dagis och Hugo började vara hos sin pappa varannan vecka igen. Jag påbörjade julklappshandlingen i början av November och det resulterade i att jag kunde släppa tankarna på det i tid! Nästa år ska jag garanterat göra samma grej!


December
Julplanering & julfix. Värsta månaden på året enligt mig!

Var på julfest med jobbet & på julbord med Matthias jobb. Julafton spenderades med min familj på dagen & Matthias familj på kvällen. En mysig dag och kväll måste jag säga!


Det var väl det stora hela.. har förmodligen glömt en del, men man kan inte minnas allt ^^


2013 har faktiskt varit ett bra år.

I årskiftet 2012/2013 hade jag ett löfte som jag visste att jag skulle fixa, och det var att verkligen "rensa" bland mina kontakter och det har jag gjort. 2013 skulle bli året då jag verkligen kände efter vilka jag ville ha i min omgivning, och alla dom som bara tog utan att ge stängde jag igen som en bok. Några har lämnat, några nya har kommit. Det känns bra som det är.


Hugo åker till sin pappa idag. Vi ska fira in det nya året med god middag & dryck, efterrätt, bingolotto, sällskapspel & skumpa vid 12-slaget tillsammans med Marcus & Emma! Dom kommer om 4 timmar, så dags att lägga på en rem med allt som ska fixas :P


Gott nytt år allihopa! Hoppas att det nya året blir ett kanonår!

//


ANNONS
Av Linda Lindqvist - 19 december 2013 13:40

Hej & hå!

Så.. mindre än en vecka kvar till jul. Vart är snön? Helt OK för mig att slippe pulsa mig fram, men julkänslan infinner sig inte direkt. Jag har försökt få in känslan med julskinkemacka, lussebullebak, knäckkokning, julgran.. men njä, jag ger upp! Varje dag känns som en dag i oktober när man tittar ut. Så då får det vara!


Julklapparna är inslagna och står fint sorterade uppe i sovrummet. Att lägga dom under granen ännu är absolut ingen bra idé då Pontus ett antal gånger lekt tarzan i granen sedan den kom upp i söndags. Dansa med glittret och spela bowling med julgranskulorna är lattjo! Så paketen får förodligen inte vara ifred dom heller ^^ Vilken unge att klättra, slita och sabotera allt! Kan faktiskt inte minnas att Hugo någonsin varit så klåfingrig? Man får väl en av varje sägs det.. och jag vill därför inte veta hur våran tredje & sista kommer att bli när det väl blir dags.


Förra veckan var jag på julfest med jobbet. Göttigt att träffa gänget igen & jävlar vad roligt vi hade! Vilket drag! Alla bjöd verkligen på sig själva och det blev dans och karaoke hela kvällen lång. God mat & goda vänner, vad kan slå det? :)


Imorgon så ska Pontus sova hos Angelica för första gången, något jag absolut tror kommer gå kanon. Pontus skiner upp som en sol när han är med henne och det kommer då inte gå någon nöd på honom :) Själv så ska jag få kvalitétstid med min karl. Vi ska åka till Högbo för att äta julbord med hans jobb, sedan sover vi kvar i stuga där och äter frukostbuffé dagen efter. Tid med min kära är något som verkligen behövs just nu! Vi får liksom inte chansen att "bara vara", vilket är förståeligt med småbarn :) Men det är viktigt och det behövs! //

Av Linda Lindqvist - 6 december 2013 11:45

Hej & hå.


Vi har då världens otur i våran familj med sjukdommar.

Först blev Pontus febrig strax efter han börjat på dagis, sedan kom magsjukan som drabbade både Matthias och Pontus rejält. Därefter blev Pontus febrig (förmodligen pga hörntäder som bråkade) som höll i sig tisdag-lördag. I söndags kräktes Hugo när han stod i duschen & fick sedan feber, dock var det bara en kräka & febern var borta på måndagen. Nu har jag själv åkt på rejält halsont och leder som verkligen krånglar för mig & Matthias har kräkts hela natten.

När får man vara frisk? Den absolut bästa julklappen vore att vi alla fick vara friska och må toppen!

Jag är otroligt less på sjukdommar nu.


Den första riktiga snön började vräka ner igår och håller fortfarande på att bygga på sig. Visst har det en liten charm nu när julen är på ingång, men det är bara bökigt! Barnvagnar ska krånglas igenom, kylan biter i kinderna och när man ska iväg tidigt till dagis & skola innan plogbilen hunnit göra sitt så blir det bra krångligt. Men det är bara att knata på ^^


Den 6:e december.. och jag är färdig med julklapparna! Så himla skönt att slippa ge mig ut i stressen dagarna före. Dessutom så ska vi hem till min mormor och äta julbord i år, så någon julmat behöver vi inte heller bege oss ut för att handla. Den här julen ska jag bara njuta av lugnet och friden & slippa stressa omkring.


Snart är den här terminen i skolan färdig & jag har endast en inlämningsuppgift & ett prov kvar att göra innan jag tar julledigt jag också. Den här terminen har gått fort och smidigt, inga rester som har legat efter och släpat och jag har varit mer motiverad än tidigare terminer. Känns skönt! Jag ska plugga nästa termin också för ett slutbetyg, sedan lägger jag studierna åt sidan & toksöker jobb istället! Jag vill ut i arbetslivet nu snart!


 

Pontus första riktiga möte med snön idag när vi var ute och skottade framsidan.

 


Just nu försöker jag få Pontus att sova middag. Dock så ligger han bara uppe i sängen och sjunger och grejar, men han somnar nog snart. Det är himla skönt att han blivit så lätt att lägga, både på kvällar och vid middagslurer.

18.30 lägger vi ner honom i sängen på kvällarna, pussar & kramar och bäddar in och sedan går vi ut och han somnar direkt, eller ligger och "pratar" en liten stund för att sedan somna. Lika på dagarna när han sover.

Skönt att det går så smidigt. Förr kunde det ta upp till två timmar att natta honom..


Nu ska jag fixa runt lite.

//

Av Linda Lindqvist - 29 november 2013 21:58

Det är kväll, det är tyst. Båda mina barn sover tryggt och gott i sina sängar. Tystnaden skaver lite, så musiken spelar lite lågt i bakgrunden.


Jag sitter och tittar på bilder och återupplever i minnet det jag hittils gjort med mitt liv, ler åt härliga minnen, suckar åt dumma val, sjunker ihop lite av det man kunde gjort annorlunda och sträcker på mig för det jag lyckats med.


När jag var 14 år så hände något. Det var inte bara det att mitt tonårshumör skiftade och finnarna blev större. Min mage växte även och blev större. När jag fick reda på att en liten parvel som redan var 23 veckor gammal växte inuti mig så blev hela min värld annorlunda. Missförstå mig rätt - den både rasade och växte ihop på samma gång. Men hur jag än vred och vände på det hela så hade jag alltid känslan av att jag och den där lilla i min mage växte ihop, som två träd med samma rot. Vi, för det var och är fortfarande vi, skulle  klara av det tillsammans.

När jag fick upp Hugo på mitt bröst den där regniga, blåsiga oktoberdagen för 9 år sedan så visste jag att det här bandet, det helt annorlunda någonting annat jag någonsin känt.


Jag tänker tillbaka på alla uppförsbackar vi krånglat oss uppför & på alla dessa stunder som vi gått genom eld.

Jag minns så väl dom första stapplande stegen, hur den första tanden kikade fram, den första vurpan, första snöupplevelsen, första ordet.


När jag tittar på Hugo idag så ser jag mig själv. Det är som att se sig i en spegel i hans beteénde, hans sätt att röra sig, hans sätt att vara.. det är så jag själv var.


- - -


Jag tänker tillbaka på allt det där "första". Vad mycket jag har gjort i mitt 24-åriga liv, för så himla länge har jag inte levt egentligen. Jag minns grundskolan och ser tillbaka på det med en oerhörd värme i hjärtat. Jag skulle ge hemskt mycket för att få spendera en dag till i mellanstadiet.

Jag minns första kyssen, första riktiga kärleken och det första brustna hjärtat.

Jag älskar att minnas.. med värme.


- - -


Jag tror inte på att man "borde handlat annorlunda". Jag tror på att man lär sig av det som gått åt skogen.

vab

Av Linda Lindqvist - 29 november 2013 09:12

Godmorgon.


Det har varit morgon länge för mig. Klockan ringde 6 och idag var suget att kliva upp på tok för litet! Kanske beror på att det är fredag. En efterlängtad fredag, iallafall för Hugo.


Den här veckan har faktiskt varit riktigt tråkig. Jag har varit hemma med en sjuk Pontus sedan i tisdags, förutom igår då Matthias var hemma från jobbet med honom då jag hade en viktig lektion att gå på. Det blir lite mycket nu i slutet i skolan & jag vill inte missa för mycket. Snart ska allt lämnas in & betygsättas och jag har då ingen lust alls att sitta över julen och dona. Nu hoppas jag att Pontus blir pigg & frisk tills på måndag - nästa vecka är knökfull med saker som ska göras! :)


Julen är på ingång. Trots att jag inte är något stort fan av detta pyntande så kom iallafall nya gardiner & stakarna i fönstret upp igårkväll, men det får räcka så tills några dagar innan jul då granen ska upp. Det blir faktiskt en myskänsla, men hundratals tomtar och småplock är inte min grej - det får min syster & mamma sköta om, dom som är juliga. Jag går i pappas spår & ser inte riktigt charmen ;)


Pontus somnade just om efter frukost och lite rännande. Jag förstår inte hur man kan ha så pass mycket energi när snoret rinner konstant & febern kan komma upp i över 40 grader? Det har varvat mellan allt från 38,5-40,6 dom här dagarna. Igår var han feberfri från morgonen till sena eftermiddagen, men just som vi skulle packa ihop oss och åka iväg till min moster då hennes man fyllde år, så visade tempen 40 grader igen! Så typiskt. Men vi löste det som så att Matthias var hemma med junior så ställde Angelica upp att köra mig och Hugo dit :)


Nä, dags att försöka få lite gjort medans lillplutt sover /

Av Linda Lindqvist - 15 november 2013 13:05

Tjoho!


Kliver in en snabbis & kladdar lite.


Spenderat några timmar i skolan med en lektion och sedan ett studiebesök. Jag är riktigt loj idag & orken är ute på villovägar. Försöker nu att få i mig en berocca boost och inbillar mig att den kanske gör mig piggare, men jag tror inte på sånt egentligen.. man kan ju hoppas!


Snart ska jag iväg och hämta hem barn. Har suttit hemma & pluggat lite nu och fått en del gjort. Det känns att det är fredag & det ska bli otroligt skönt med helg. Förra helgen hade vi magsjukan på besök & jag vill inte kalla det för en avslappnande, återhämtande helg då både Matthias och Pontus var dåliga - nu är vi pigga/friska igen och har verkligen inga planer för den här helgen, så vi tar det som det kommer och det är väl det bästa :-)


Inväntar ett viktigt samtal som förhoppningsvis kommer att leda till någonting som kommer att underlätta våran vardag radikalt i framtiden, något jag inte riktigt "vågat" ta tag i tidigare men som äntligen är på G.


Nä, dags att pyssla vidare fram tills 13.30 så jag ska bege mig iväg till dagis!

//

Av Linda Lindqvist - 13 november 2013 06:48

Godmorgon!


Det går så långt mellan gångerna jag skriver så jag vet knappt vart jag ska börja och vad jag ska dela med mig av. Det är full fart i vardagen & det händer mycket, men allt kanske inte är intressant.


Magsjukan kom som en ovälkommen gäst och stormade in hos oss i slutet av förra veckan. Natten till fredag var hemsk då Pontus kräktes hela natten & vi bytte sängkläder i hans säng tills det tog slut på påslakan. Lilla stackare, det var inte en rolig upplevelse för honom. Natten till söndag var det Matthias tur att drabbas och han har gått runt som en zombie sedan dess tills nu. Själv klarade jag mig trots att jag torkade kräkor efter dom båda - jag måste vara immun!

Hugo slapp eländet iallafall som var hos sin pappa & fick stanna en extra dag så jag hann sanera bort snusket, så han kom hem igår eftermiddag.


Annars så flyter allting på bra. Pontus trivs på förskolan & fröknarna är fantastiska! Det är en trygghet att lämna honom där och jag är nöjd med valet av förskola. Hugo har gått där förut, men inte på den avdelningen. Pontus går inte så långa dagar då jag inte har behovet av det än när jag studerar, det blir väl annat när det är jobbdags antar jag.


Hugo har börjat vara hos sin pappa varannan vecka igen. Det känns.. konstigt. Nu har han varit "min" sedan i April & att behöva vara ifrån honom hela veckor igen känns inte alls bra. Men det går ju inte att vara egoistisk i den frågan - han har rätt till sin pappa, dom har rätt till varandra!


Idag blir vi hemma, jag & Pontus. Han är ännu inte helt återställd trots att han är "friskförklarad" sedan i söndags. Han är trött, gnällig och klängig. Maten krånglar och han vill helst bara sitta i knät och ha närhet, så han får vara hemma idag så får vi se hur resten av veckan ser ut.


Nu är det frukostdags för Hugo som ska iväg till skolan om ett tag

//

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se