Alla inlägg under mars 2012

Av Linda Lindqvist - 14 mars 2012 15:14

Hej & hå!


Tänkte börja med att berätta att jag har gjort kategorier i bloggen. Jag har just nu bara lagt till kategorierna "Graviditeten" och "Vardag", men det kommer nog att dyka upp några flera. Det är ju inte direkt så att jag är någon affärskvinna som reser jorden runt, och inte shoppar jag som en dåre heller.. så det blir liksom inte så många olika kategorier ;-)


Så.. ikväll ska jag fan ta och knäppa lite nya bilder på magen. Jag och Matthias säger jämt att nu ska vi knäppa, men det blir inte av! Jag måste skärpa mig. Jag vill ju ha någonting att se tillbaka på sedan! Så nu ska det bli ändring.

Dock så känns magen mindre nu. Vet inte, men många säger att runt ultraljudet så kan magen "sjunka ihop" lite och bli mindre, och sedan säger det poff så blir den stor igen! Jag vet liksom inte så mycket, eftersom jag var i vecka 23 när jag fick reda på graviditeten med Hugo. Vi får väl seeee helt enkelt! :)


Vill även försöka få upp lite på väggarna idag! Det ser skit tomt ut och tråkigt.

//

Av Linda Lindqvist - 13 mars 2012 06:58

Godmorgon.


Idag hoppas jag på en bra dag! Jag behöver en bra dag. Jag vill fan ha en bra dag!

Natten har varit oduglig. Jag har inte fått många timmar sömn pga både det ena och det andra. Sovit med en kudde under huvudet och en kudde på huvudet. Idag ska jag till apoteket & köpa öronproppar.. öronproppar mega deluxe!!!!


Det gick iallafall bra att få upp Hugo idag. Han var vaken länge igårkväll pga trots och testning av gränser. Lite frukostätning och påklädning, så ska han iväg till skolan om 40 minuter ca. Tänkte försöka klippa av honom håret idag eller imorgon. Hans pappa kommer att bli skogstokig, men det känns som att jag skiter i det! Faktiskt.


Jag ska promenera iväg till jysk lite senare. Jag ska köpa någonting, typ rullgardin i bambu eller liknande, att sätta vid inglasningen på balkongen. Jag har inga persienner i mittenfönstret i vardagsrummet & solen tränger in och lyser på tvn. Och så behöver jag insynskydd. Känns jobbigt att bli uttittad när jag sitter på balkongen....


Ska bli roligt att börja pyssla på balkongen sen, och få det fint! Så att man kan sitta där ute i sommar och läsa en bok och dricka kaffe!


Annars idag så ska jag plugga, naturligtvis. Händer det något annat? Nä.


//

Av Linda Lindqvist - 12 mars 2012 10:04

Hej & hå!


Kaffekoppen i högsta hugg! Solen skiner och det verkar inte vara så svinkallt ute.

Och jag ska spendera dagen framför datorn för plugg, och så ska jag springa omkring och städa undan lite emellanåt.


Igårkväll for jag och Angelica iväg till Gävle för att gå på bio. Med fetaste godispåsen slog vi oss ner i salongen för att se "Devil Inside" som vi har längtat efter att se! Och vad säger man? Vilken skitfilm!! Vi var besvikna när vi gick därifrån kan jag säga. Men sällskapet var ju kanon så kvällen blev ju bra ändå! :)


Missade alltså veckofinalen i BB, och imorse när jag vaknade så hade Matthias laddat hem programmet åt mig så jag kunde se det själv. Och jag blev ju gaaalet positivt överraskad när jag såg att Rodney klev in i huset!!! Han är ju dunderskön & jag hoppas han blir kvar där inne.


Idag är det en bra dag. Klockan 15.00 är det dags att hämta hem Hugo. Mammas troll! Men den här veckan har gått fort ändå.


Dags att sätta igång med plugg....


Av Linda Lindqvist - 9 mars 2012 11:37

Hallå i stugan!


Igår var vi på föräldragrupp hos barnmorskan. Intressant, faktiskt! Det var roligt i ungefär 10 minuter, tills man skulle presentera sig & varenda kotte satt med ansiktet vänt emot mig. Och jag som rodnar så förbannat lätt! Och så kände jag hur Matthias log med hela kroppen när jag behövde utsätta mig för sådana hemskheter! Dock så var det hans tur efter mig, så jag fick le med hela kroppen åt hans hackande röst och hans känsla av pinsamhet! HÄHÄ.


Efter besöket där så for vi iväg till valbo. En handling på IKEA, en sväng in på köpis och sedan vidare till Willys för att handla! Jag slapp irritationsvettningar och jag slapp bli arg på tvåhundra sega tanter eller mitt-i-vägen-gående farbröder. Tack och lov!!! Matthias tycker nog att det blir lite pinsamt ibland. Jag förstår honom.


Och vet ni? Jag sov hela natten inatt! Jag slapp vakna av att behöva kissa, ta nässpray och jävlas. Jag vaknade vid 7, och jag vet inte hur länge sedan det var jag fick sova så länge utan avbrott! Kanske var för att jag pressa in halva sprayflaskan i näsan igårkväll och gjorde allt jag kunde för att kissa ihjäl mig innan jag la mig.


Idag går jag in i en ny graviditetsvecka!

Vecka 18. Fan, vad tiden går fort nu!


Ikväll har vi bjudit över svärföräldrarna på middag! Det ska bli trevligt :)


Nä, nu ska jag dona omkring lite. Sedan tralla upp på ICA och handla det vi glömde igår - som vanligt!


//

Av Linda Lindqvist - 8 mars 2012 08:54

Morr'n!


Gårdagen var kanon! Träffade en barndomskompis som jag hängt ihop med i mååånga år i valbo igår för att fika & prata. Jätte trevligt! Vi var verkligen ihopklistrade som barn, och det som är så roligt är att hon också är gravid :)

Vi pratade om allt möjligt, gick omkring och kikade i affärer och jag kunde verkligen inte hålla tassarna i styr. Två bodys, två par små strumpor och ett par byxor till lillräkan fick följa med hem! Och så lite smått och gott från IKEA.


Just nu sitter jag och dricker kaffe och ska snart sätta igång att göra mig iordning. Mamma kommer och hämtar upp mig, så ska vi ut på äventyr. Sedan ska jag hem och plocka och städa undan, och invänta Matthias. Klockan 15 ska vi befinna oss hos barnmorskan för att gå på föräldragrupp! Ska bli spännande :) Det ska pratas om förlossning, smärtlindring, tiden efter förlossningen och lite sånt. Dock känns förlossningen sååå långt borta! Jag går in i vecka 18 imorgon.. men snart har ändå halva tiden gått! :)


Om 1½ vecka ska vi in til Gävle och göra ultraljud också. Igår (efter över 7 år) så ramade jag in två av Hugos ultraljudsbilder & ska sätta upp dom och två av lillräkans bilder på väggen.


Nu ska jag dricka upp kaffet och dra på mig lite kläder och försöka få någon rätsida på skatboet i skallen!


//

Av Linda Lindqvist - 6 mars 2012 10:20


Men är han nå go' då?

Lillhjärtat, det där var inte igår :) 

Av Linda Lindqvist - 6 mars 2012 08:35

godmorgon!


Nu var det ett tag sedan igen! Och jag ska inte säga att jag inte har haft tid, för hela helgen har gått åt till att slappa omkring hemma och knappt gått utanför dörren - ja, det har varit fint väder men jag han't örka!


Vad händer? Både lite och mycket! Hugo åkte hem till pappa sin igår och det blir liksom så fel dom första 2 dagarna han är där. Det blir för lugnt, det blir för tyst. Förvirrande, liksom. Vill ju kliva upp och skicka iväg honom till skolan, göra frukost åt honom, ge honom en godnatt kram. Nä, det blir helt enkelt trökigt utan honom!

Men han lär ju vara med far sin också, annars skulle dom väl explodera av längtan efter varandra ;-)


I helgen så kände jag och Matthias små buffar på magen! :) Det känns så verkligt när det börjar röra sig! Och om mindre än två veckor så ska vi göra ultraljud! Det är nog bland det häftigaste som finns, att få se sin lilla krabat där i magen. Men vi ska inte ta reda på kön.. det brukar visa sig vad det är när h*n kommer ut ;-)


Igår fick jag ett ryck och började baka kanelbullar! Och ja, dom blev faktiskt skitgoda!!

Sedan for vi iväg till valbo för att hjälpa svärmor och svärfar som hade fått krux med bilen. Så det blev till att bogsera hem dom, och sedan fika lite och sedan hem och laga mat.


Idag? Jag ska snart sätta igång och göra mig iordning för dagen och äta frukost! Sedan kommer Louise och lilla Lucas hit på lite kafferep :)


//

Av Linda Lindqvist - 1 mars 2012 19:42

Gooodkväller!


Här hemma är det minsann lugnt och tyst.

Matthias kröp ner i säng efter maten då han var supertrött. Hugo har precis duschat och har nu stängt in sig i sitt rum för att leka.. själv är jag sådär kvälls slö & har gått omkring för att plocka och fixa lite. Startat en diskmaskin, förberett en maskin tvätt tills imorgon (vill inte att hjärtat ska vakna), torkat och grejat litegranna..


Det hade gått jättebra på utflykten idag. Hugo var nöjd med dagen! När han kom hem så slängde vi ihop lite kladdkakemuffins (supergoda!) och inväntade mammsen som skulle komma för att kika in nya lyan, och så har jag inte träffat henne på ett tag då hon befunnit sig i Spanien.. så hon hade med sig lite roligheter hem till mig, Hugo & bebis :)

 


Nu har vi tagit helg!

Hugo åker hem till pappa imorgon.. dom hade smsat igårkväll & kommit fram till det. Så vad morgondagen bjuder på återstår att se. Känner för att möla ner mig i soffan med lite tända ljus, filmer & en påse godis från hemmakväll!

Det låter väldigt lockande.. och så en lååååång sovmorgon på lördag! Fast ja, jag kliver upp före 8.00 ändå.. hmpf.


Näe, nu ska jag knöla ner mig i soffan & bara knö!

Skapa flashcards