Alla inlägg under februari 2012

Av Linda Lindqvist - 15 februari 2012 07:45

Godmorgon!


Kaffe. Kaffe. Kaffe. Jag har typ glömt kaffet i flera dagar, och så undrar jag varför jag har huvudvärk? Nu hinkas kaffe och huvudet njuter. Saknar dock mitt kaffesällskap, Angiiieeeee!!! Allt är så förbannat fullt upp jämt, så vi hinner ju knappt träffas nu. Och det, mina vänner - det är värdelöst! Får se om vi dejtas på fredag, efter att jag vaknat efter nattjobb!


Så. Igårkväll vid 23-tiden så vaknade Hugo och grät! Jag blev förtvivlad. Han har inte vaknat och gråtit på typ.. flera år? Han hade super ont i sina ben. Livrädd att det kunde vara sjukdommen som var påväg tillbaka så ringde jag pappa i vild förtvivlan. Men det var nog bara växtvärk, för idag mår han mycket bättre! Efter en alvedon och massage av benet så somnade han om. Lilleman! Vad hjälplös man känner sig när han får ont, alltså.


Nu har jag precis skickat iväg lilleman till skolan. Jag ska iväg till skolan jag också efter lunch, och sedan ska jag iväg på praktiken och slutar 22.00 ikväll.


Nu på morgonen när Hugo glott på barnprogram så har jag suttit och kikat på bebisprylar! Fan, vad svårt det är med allting! Jag har såna krav jag också, så det är inte konstigt att det är svårt. Hmpf! När jag väntade Hugo så köpte vi typ allt efter Rossas systers barn som är 9 månader äldre än Hugo. Så då var det ju smidigt! Men nu är det inte lika lätt.


Nu har jag iallafall lyckats kära ner mig i en barnvagn! Men jag tror att Matthias har kärat ner sig i en annan vagn, så vi får ta oss en titt tillsammans sedan och försöka komma överens ;-) Båda måste beställas, och det är ju ett tag kvar tills lill*n kommer, så vi hinner nog komma överens!


Nu ska jag dona! /

Av Linda Lindqvist - 14 februari 2012 21:07

Godkväll.


Har nu äntligen fått ner röva i stolen och ska försöka kleta ner några rader. Varken tiden eller lusten finns. Eller jo, dom finns.. men dom samarbetar inte riktigt. Finns lusten så finns inte tiden och tvärtom. Men nu ska jag ge det ett försök!


Så. Vad fan händer?

Jo. I söndags fyllde min lillasyster 18 hela år! 18. Myndig. Vuxen. Näe, det är liksom svårt att förstå! Sitter och tittar tillbaka i album sedan vi var små, och där är hon.. den där lilla krabaten som man fick hjälpa upp överallt, som man jävlades med så fort man fick tillfälle (läs när mamma tittade bort), som man alltid skyllde på när man gjort jävelskap & som man älskade så innerligt hårt! Jag måste ju (tyvärr) erkänna, att min lillasyster blev den söta av oss två! Hon var grönjävligt gó som liten, och fortsätter att vara den söta. Orättvist - jag fick liksom varken hjärna eller utseénde. Taskiga gener!

Så.. vi spenderade söndagen i Järbo för att fira gumman efter att jag slutat praktiken.


 


Idag är det alla hjärtans dag. Och jag bara älskar att logga in på facebook dagar som denna!


"Åh, pussipussigull med min ääääälskade idag! Massor av rosor och kärlek och choklad och underbart mysipysi. Åå, så puttinutt!"


"Får fira den här jääävla skitdagen helt jävla ensam.. sitt ni och pussgulla med era jävla respektive så kan jag sitta här och tycka synd om mig själv. Uuuhbuuuhhuuh!"


"Ser jag ett till jävla hjärta så slår jag sönder datorhelvetet!!!"


"Jaaaa, men vi veeeeet att det är allahjärtansdaaaag, alla jävlar behöver inte skriva det!!!!"


Ja, det är skitkul hur folk reagerar olika på dagar!

Jag är inte ett dugg romantisk av mig. Skulle jag få för mig att kasta en massa rosenblad på sängen och tända ljus och sätta på mig råsexiga underkläder så skulle nog Matthias svimma, så det känns ju liksom onödigt att hålla på så!

Men att köpa hem gott fika, en liten blomma och en nalle (som ändå försvinner i flytt/städ/rens) kan ju vara mysigt! Så det gjorde jag till min man. Hugo fick en tidning med pyssel och en onepiece, som så lägligt kom med posten idag!

Han älskar den. Tack & lov! Sedan fikade vi (Hugo smällde i sig fikat på två minuter och drog sedan iväg för att leka), men jag och Matthias satt och kukkelura en stund, tillsammans, bara vi.

Av Matthias fick jag en ask med gelehjärtan som smakade ljuvligt! Och så fick jag.. en.. VÅG! Jag älskar min karl, men jag vet inte hur jag ska ta detta! "Den är till oss båda.. alltså.. den är bra att ha nu". Hjälp mig förstå?

En pik? Förmodligen.. synd, Matthias. Du är delaktig i min viktuppgång du också ;-) Och jag är inte delaktig i din!



Nu känns det verkligen att magen växer! Hahahaha, vadå magen? Det är inte bara magen som växer. Jag satte på mig stringtrosor idag och förvånades över vart fan "kanterna" på trosorna tog vägen? Jaha, däääär! Inne i fläsket på sidorna! Jo, jag har bli'tt stor och har nu helt och hållet förstått att "sexigheten" försvunnit!

Hejdå känslan av att ibland kunna känna sig som Shakira, Hej känslan av Björnes magasin! Ja än't bitter! Men fan, vart finns charmen med detta? En tussinussbebis om ett halvår, naturligtvis! Men mjukisbrallor och en urtvättad t-shirt är fan inte min grej längre! Och då har jag inte gått sådär skitlångt! YEEY!

 


Imorse hade jag och Hugo en diskussion (läs ett helvete). Han  har en egen vilja av stål, och han verkligen toktestar mina gränser till max! Bägaren rinner liksom över & imorse ville jag bara sätta mig på närmsta jävla flyg till.. någonstans.. och inte komma hem förän han tar studenten! Tack och lov så ändras dom känslorna!

När jag hämtade honom från skolan idag så pratade vi igenom allt på hemvägen, förklarade varför jag blev arg och han förklarade på sitt vis. Idag har han varit en ängel här hemma. En liten protest när han skulle hoppa in i duschen, men jag tror han insåg att det inte var någon idé att jävlas.


Har nyss suttit och kikat igenom lite bloggar. Inser att man håller det jävliga borta från många bloggar! Att vissa kliver upp på morgonen med sin solstråle till son/dotter, hoppar iväg till dagis och skola med solstrålarna bländande mot ansiktet, lämnar ett barn som ler och vinkar, hämtar ett barn som klär på sig utan protester, vinkar till frönkarna och följer sedan med hem för att heeeelt som vanligt hjälpa till med matlagningen som tar 1-2 timmar, äter snällt och fint vid bordet och nattas sedan efter en puss på kinden, sover inom 5 minuter. Fan, vad gött! Vart har ni hittat era barn? Och hur fan gör ni? Det jävliga måste ju hållas undan, eller!? För annars behöver jag gå en kurs hos er.. nu.. DIRR!


Hur ser våran dag ut? Det vill ni fan inte veta!


Nu ska jag fortsätta plugga, om jag orkar! Lilleman sover. Tror han hade växtvärk innan han slocknade. Vilket absolut inte accepteras. Han är just nu endast ett huvud kortare än mig! Blir han längre så får jag börja använda platådojor!

Matthias sover.. tror jag? Det är tyst där inifrån sovrummet.. eller ja.. han brukar inte låta så jävligt annars heller.


Ett helvetes långt inlägg. Så. Gnäll in't.

Av Linda Lindqvist - 11 februari 2012 10:43

Morr'n!


Har varit jätteseg dom senaste dagarna. Yrsel, dundrande huvudvärk och klen i kroppen. Var sängliggandes i två dagar, men har lyckats "bli som folk" igen, så gott som. Pratat lite med barnmorskan dom råder mig till att vila pga både det ena och det andra. Tur att hon inte såg mitt leénde genom telefonen - jag har inte tid att vila riktigt nu. Men jag ska naturligtvis göra så gott jag kan. Både för min egen skull och för lilltroll i magens skull.


Igår hade jag en väldans mysig dag! Jag var först hem till Angelica för att fira hennes äldsta dotter Emilia som fyllde 6 år igår! Sedan avslutades kvällen på MAX tillsammans med hjärtat. Behöver jag säga att jag var proppmätt efter dagen?


Två små ynka veckor kvar till flytt! Det ser ut som helvete här hemma nu, så jag vill bara komma iväg! Nytt och fräscht. Och i den här lägenheten ska dom riva hela badrummet dagarna efter att jag flyttat, så att slippa städa ur badrummet är ju ett förbannat stort plus! Det är så trökigt.

Sitter och kikar på lite nya möbler som behöver bytas ut så småning om. Vill handla massor nu! Men man lär väl tänka sig för och prioritera litegrann, antar jag ;-)


Idag spenderar jag kvällen (14.00-22.00) inne i Gävle på praktiken. Det kommer att bli en tuff vecka & jag kommer inte att ha allt för mycket tid för Hugo :-( Dock har vi hela helgen tillsammans och ska bara njuta. Han ska även få hjälpa till att packa ihop sitt rum innan han åker tillbaka till pappa sin, eftersom det är sista veckan han spenderar i den här lägenheten. Är glad att jag har Matthias som hjälper mig med Hugo när schemat kör ihop sig för mig!

 

Jag är alltid glad att jag har mina två! För utan dom, så vore det liksom inte värt att göra ett smack!


Näe, nu ska jag dricka upp kaffet och göra mig iordning.

Av Linda Lindqvist - 5 februari 2012 20:11

Jag är just nu ett vrak av känslor!

Ett vrak fylld av alla sorters känslor. Det är självklart bra, men det tar över mig på alla sätt och vis när alla känslor kommer samtidigt, eller när dom står på kö för att avlösa varandra.. alltihopa inom en kort period.

Jag hinner liksom inte med. Från att le och skratta, känna frid och fröjd och bara vara nöjd med tillvaron -

till att låta paniken komma, känna klumpen i halsen av gråt vara på väg ochatt inte riktigt ha någon kontroll över situationer.


Jag känner mig också åtsidosatt till stor del. Jag känner mig inte längre välkommen bland folk i min omgivning.

Mycket för att det ofta "krävs" alkohol för att umgås. Glöm inte bort att jag är gravid, inte rullstolsbunden och handikappad. Jag är fullt kapabel att gå på krogen, ha tjejkvällar & allt vad det innebär. Jag skippar bara alkoholen och spenderar kvällen med en cola i handen. Vad är det för skillnad? Blir mitt sällskap mindre värt utan alkohol?


Det händer mycket i min kropp för tillfället. Jag har aldrig varit med om detta tidigare! Inte i detta stadie. Jag har varit här förr, men inte medvetet. Min kropp har haft "en till kropp" i sig i 13 veckor nu. Kroppen ställs om, känslor blir mer framträdande och det är huller om buller i huvudet på mig. När jag väntade Hugo så fick jag min graviditet bekräftad när jag var i vecka 23. Jag "missade" första tiden och kunde lika gärna förväxla mina humörsvägningar med tonårshormoner. Jag var 14 år. 14 år!


Hugo fyller åtta år i år.

Han är inne i en ny test-period där han gärna testar mina gränser och vilka omvägar han kan ta för att få sin vilja igenom. Istället för att göra något som kan gå fort och enkelt, så prövar han och bråkar gärna en stund så att det tar fem gånger så lång tid, och han får en fem gånger så trött mamma, och han är fem gånger mer arg.


Många gånger så kan han charma sönder mig, vilja hjälpa mig med alla möjliga saker och kramas gärna mer än han brukar vilja. Idag när vi var på bio så var jag tvungen att snegla på honom ett flertal gånger och smeka honom på kinden.. för att han är min, för att han är så oerhört vacker och för att han äger mitt hjärta.


Sedan kommer trotsen, bråket och det eviga testandet. Något som gör mig till en tröttare mamma som ofta bryter ut i gråt.


Jag är medveten om hur min kropp är (eller inte är) just nu.

Jag önskar bara att min familj och mina vänner också förstår.

Detta är en period.


Mycket svammel.. men lite klarhet.

Av Linda Lindqvist - 5 februari 2012 10:36

Godmorgon!


Söndag. Egentligen den bästa dagen på helgen! Tassa runt i morgonrock halva dagen, äta sen frukost, småpyssla och förbereda och planera inför den kommande veckan.


Idag blir det dock inget tassande i morgonrockarna halva dagen. Klockan 14.00 befinner vi oss i biosalongen för att kika på Mästerkatten tillsammans med Angelica och Emilia. Jag behöver verkligen komma ut ur denna lägenhet innan jag blir tokig! Det är grejer överallt! Kartonger, sopsäckar, damm, äckel.. vantrivs så in i norden här och är tacksam över att jag börjar praktiken imorgon! Hoppas på att jobba så många pass som möjligt nu fram tills flytten, så jag slipper vara hemma och se det här eländet. Usch!


Jag går bara omkring i ett konstant irriterat tillstånd när jag är hemma! Jag har fobi för stök & smutsäckel, och när det ser ut såhär hemma så kliar det i hela kroppen och jag mår dåligt. Försöker städa så gott det går men fan, det hjälper inte när det ser ut såhär.

Mindre än tre veckor kvar till flytt nu iallafall.. tack&lov.

Hoppas på att Matthias kan greja lite här hemma dom gånger jag jobbar kvällar.


Näe, nu ska jag slå igång en till kanna kaffe..

Av Linda Lindqvist - 3 februari 2012 07:18

Godmorgon!


Eller ja. En morgon som inleds med det vanliga. Tjafs!

Jag kan inte förstå vad det är med barn (iallafall mitt barn) och påklädning på mornarna!? Allting ska ta sån tid. Och nej, det beror inte på att han är så trött så att han håller på att somna sittandes.. nej, det tar bara sån förbannat lång tid.

Ska börja med dra ur tv-sladden på morgonen så han inte sitter och koncentrerar sig på den vid påklädningen. Så slipper jag bli en stressad morsa som tröttnar ur.


Jaja, det är ju fredag iallafall! Lugnet före stormen. Ska passa på att inte göra mycket som anses ansträngande i helgen. På söndag ska vi gå på Bio. Jag, Angelica & kidsen. Och utöver det så blir det väl en tur med Hugo ut så han kan åka pulka och dona.. men annars blir det inte mycket.


På måndag sätter praktiken igång. Ska bli jättekul samtidigt som att jag vet att det kommer att bli tufft. Praktik på heltid inne i Gävle, samtidigt som jag läser 4 andra ämnen på sidan. Och så ska jag fytta mitt i allt & så försöka att inte vara så grönjävligt trött i kroppen. Yey, det här blir spännande! Men jag brukar klara det mesta.

På måndag mellan 13.30 - 22.00  befinner jag mig på AVA i gävle iallafall. Det tråkiga med eftermiddagspass är bara att jag inte kommer innanför dörren hemma förän 23.30 pga bussarna. Så det blir lite halvmongo om jag har förmiddagspass efter och måste kliva upp vid 05.00


Jaja. Nu ska jag dricka upp kaffet och se till att Hugo kommer iväg till skolan om en stund. Sedan ska jag göra mig iordning för en tur till skolan jag också. Klockan 14 hämtar jag Hugo - sedan gör vi helg!!


Av Linda Lindqvist - 1 februari 2012 10:57

Hej & hå!


Sitter här med kaffekoppen i högsta hugg och ringer lite samtal.

Har ringt och sagt upp hemtelefonen som bara är onödig då jag knappt använder den. Och så ska jag ringa com hem för att få kanalerna flyttade, och bredhand2 för att få internet i nya lyan! Hoppas även att hyreskontraktet kommer i brevlådan idag så jag kan adressändra! Mycket som ska fixas! Men det är lite kul också.


Har väl missat att berätta, men om tre veckor flyttar vi!

En stor, helt nyrustad lägenhet med 4 rum&kök! Lägenheten är suuuuuuuperfin!! :)


Väntar även på att min handledare från praktikplatsen ska ringa upp.

Börjar min praktik inom ämnet Sjukvård nästa vecka! Ska bli superspännande! :)

Jag ska vara på AVA (akutvårdsavdelningen) och jag ser verkligen fram emot det. Stod och velade mellan AVA och akuten, men det fick bli AVA då jag tror att jag kommer att trivas bättre där.


Håller även på att packar och rensar i skåp, lådor, skrubb, garderober.. ja, överallt! Har insett att om man inte använt vissa saker på tusen år, så behöver jag inte ha kvar skiten heller! Så massor av grejer och kläder ska väck!

Och Hugo är kanonduktig på att hjälpa mig! Han ser fram emot flytten han också :)


Nu ska jag dona vidare!

Ovido - Quiz & Flashcards