Alla inlägg under november 2011

Av Linda Lindqvist - 9 november 2011 07:13

Godmorgon!

Vilken tur att bolibompa är på i bakgrunden.. "idag är det onsdagen den 9:e november". Ryckte till & trodde att dom drev med mig. Jag har torsdag i huvudet idag. Varför vet jag inte.


Har sovit odugligt inatt. Vaknade imorse av att Matthias sa "vi måste göra något åt dina mardrömmar". Jag har antagligen legat och pratat, vridit & halvgråtit inatt igen. Minns inte vad jag drömt, eller jo.. lite osammanhängande.

Vad gör man åt mardrömmar? Det är ju frågan.


KAFFET ÄR KLART! -springer iväg-


Sådär.. allt i sin ordning.

Så. Hugo har precis ätit frulle och ligger i soffan med en helskön morgonfrilla åt alla håll. Han är inte ett dugg sugen på att ge sig iväg till skolan idag.. "kan vi inte bara vara hemma & glo idag, mamma?!" Åh, vad jag hellre vill det. Lite helg, tack! Vi får iallafall en hel dag tillsammans! På fredag ska jag ju på begravning & Angelica är barnvakt. På söndag lämnar jag Hugo hos sin pappa före lunch, då han ska få vara med sin pappa på farsdag & för att jag åker till Stockholm.

Så lördagen får vi tillsammans. Och jävlars, vad vi ska mysa!


Nu ska jag försöka tjata lite mer på junior.. påklädning är inte heller en hit nu på morgonen.


Av Linda Lindqvist - 8 november 2011 11:02

Tjo!

Återigen har jag sällskap av kaffekoppen som gör sitt bästa för att väcka mig ur mitt koma. Sov värdelöst inatt & la mig för att vila när Hugo gick till skolan. Somnade som en sten.


Hugo är i skolan. Var ganska lätt att få upp honom ur sängen imorse fastän han kom i säng rätt sent igår pga trots. Det brukar bli rätt trotsigt när han kommit hem från pappa sin. Olika regler & rutiner i hemmen, antar jag. Vi gör vårat bästa, men ibland ruckas det lite här och lite där. Inga större förändringar, men ibland låter det naturligtvis som så att "hos pappa får jag faktiskt..."


Har suttit och funderat på det här med dator/tvspel. Ungarna är som fastklistrad. Hugo är bättre än mig på datorer! Rädslan smyger sig på. Tänk om han hittar en massa skit på nätet som inte är lämpligt för småttingar? Måste ta reda på om det finns någon sorts spärr för sjuka sidor. Nu är han oftast inne på spelsidan friv & bilobompawebben & lirar, men ändå.. ett klick & det kan hamna fel.


Vad fan gjorde jag när jag var liten? Vi hade en dator. Då för tiden så var datorn stor som ett hus & inte litet som ett frimärke. Man fick knöla sig in på datorn efter klockan 18 & det gick inte att ringa på hemtelefon samtidigt. Jag skulle gå och lägga mig klockan 20, så jag fick minsann skynda mig att sätta på datorn klockan 18 för att den ens skulle hinna ladda igång innan klockan 20. Ingen 5-sekunders..påsättning? där inte.

Näe, jag var ute jämt! Minns hur alla grannungar samlades på gården efter man hade varit hem och fått i sig mellanmål efter skolan. Vi spelade brännboll, lekte land & rike, på rymmen, fångarna på fortet.. you name it.


Låter som att man är född på stenåldern där leksakerna var kottar med tändstickor i. Ändå var det inte sååå länge sedan man var i Hugos ålder. 15 år sedan. Det är ingenting.. egentligen.


Jag är tacksam för hjälpen jag får av Matthias när Hugo får sina trots-attacker. Han, som kommer utifrån utan någon erfarenhet av barn eller hur man hanterar barn, finns & hjälper mig. Jag är glad för det. Jag har hittat världens bästa man! På alla tänkbara sätt.


Nu ska jag hinka upp kaffet, ta tag i disken & sedan ta ett bad.. därefter sätta mig och plugga lite tills Hugo slutar skolan. Tänkte försöka få med mig trollungen på en promenix när han slutat.. om det går.

Av Linda Lindqvist - 7 november 2011 08:38

Måndagmorgon!

Sitter här med kaffekoppen & tycker att det är kanonbra allt det här med ip-nummer ;-). Av någon anledning.


Jo.. måndag. Kanonhelg! Födelsedagsfesten för Marcus i lördags var kanonkul.

Massa härligt folk & kanon stämning.


Nu är det måndag igen, och en sån där bra måndag! När Hugo slutat skolan idag så kommer han hem hit. Vardagen blir vanlig igen & det blir full rulle i huset igen! Vad vore livet utan barn?

Innan han slutar så ska jag bege mig ner till ICA för att göra veckohandlingen & posta ett paket, och hämta ut paketet från ORIFLAME. Yes! Och sedan kommer Angelica hit för kaffe & skitsnack. Dagen blir kanonbra, med andra ord.


Sitter här och försöker planera veckan också. Lite osäkert hur det ser ut med lektioner, men ungefär.


fredag går jag kortdag i skolan. Hugo likaså. När jag slutar ska jag hem och göra mig iordning, hämta Hugo på skolan & lämna Hugo hos Angelica ett par timmar. Jag ska på begravning. Ta farväl av finaste lilla Lilly. Det är så orättvist, det här livet. Det kommer bli hårt att se en sån liten kista, och förstå att det ligger en sån liten flicka där i.

Jag lider med Mimmi, oerhört!

 



Av Linda Lindqvist - 4 november 2011 12:51

Måste bara kasta in ett inlägg om min fina vän.

Angelica Olsson.


För ett par år sedan så träffades vi genom ett mamma-forum på nätet. Vi träffades strax därefter och tog med oss barnen till en lekpark här i stan. Sedan dess så har vårat band vuxit & blivit ett äkta, starkt och härligt vänskapsband.


Hon är en såndär vän som alla borde ha. En trygg & äkta människa med precis samma sjuka humor, samma tankar och samma funderingar som jag. Hon är den som inte bara säger, utan menar det också. Jag har behövt henne mitt i natten, flera gånger - och hon hoppar in i bilen och kommer. Jag har behövt hennes råd och hjälp vid konstiga tider på dygnet, och hon har telefon bredvid sängen och svarar. Hon ser mig som den jag är, och har inga som helst krav på mig.


Hon har tagit åt sig den (för mig) stora saken att bli gudmor åt Hugo. Hon har valt att dela något så fint tillsammans med mig och den största skatten jag har här i världen. Det är äkta, det är vackert.


 


Angelica har två helt fantastiska, underbara barn! Två barn som även dom ser mig som en del av familjen. Dom lyser upp när jag kommer, dom trivs i min närvaro. Jag älskar dom barnen & kan inte tänka mig ett liv utan dessa två fantastiska tjejer!


  

Av Linda Lindqvist - 4 november 2011 12:31

Godmo.... hej!

Jag tog en redigt långt sovmorgon.


Kastar in ett inlägg här för att dra ut så långt som möjligt på tiden innan jag ska hoppa ner i badet. Det är ju skönt att tassa omkring i morgonrock & duniga tofflor :-)


Sitter med morgonkaffet i högsta hugg. Har precis satt igång en maskin tvätt, och jävlars vad skönt det är med egen tvättmaskin! Skulle aldrig klara mig utan nu ^_^. Tur att det är min egen, så det bara är att plocka med mig den om det blir flytt.


Jag ska hoppa ner i ett bad om en stund och sedan göra mig färdig för dagen. Ska ta en tripp ner till systemet för att köpa något gott att dricka tills ikväll då älskade lillasyster Ida och hennes karl Marcus kommer hit för en mysig kväll tillsammans med mig och Matthias.

 


Ska även försöka hinna med att göra färdigt en uppgift till skolan så jag blir helt "ren" tills nästa vecka. Vore skönt!

Annars tar jag det imorgon eller på söndag, beroende på vilket skick jag är i på söndag. Hähä.


Näe, badet var det ja!

Av Linda Lindqvist - 3 november 2011 08:06

Godmorgon!

Kastar in ett inlägg medans jag dricker kaffe innan jag ska göra mig iordning.


Igår hade jag en supermysig dag!

Vaknade upp med Hugo hemma, och då blir det alltid en mysigare morgon! Så gött att få ha honom lite extra när det kör ihop sig med jobb för Rossa ;-). Efter frukost & lite fix så skickar Angelica ett SMS och ber mig slå på kaffe - sagt & gjort. Hon kom över och drack kaffe och prata skit :-). Vid lunch kom mamma över för att umgås.. vi satte igång och bakade mockarutor & hade det sådär mamma/dotter/barnbarn mysigt. Vid 14-tiden kom Rossa hit för att hämta Hugo.. fikade lite till & pratade goja.


14.30 tog jag & mammsen bussen ner till stan. Mamma skulle invänta Peter & jag skulle träffa Johanna på marangoni för en fika & för att få lite papper som hon skrivit ut åt mig. Tack!!!! :-) Lite fika, och sedan en promenad blev det.


När Matthias slutat så hämtade han upp mig för att ta oss en tur upp till Järbo för att hälsa på pappa. Pappa fick en tidig farsdag present av mig eftersom vi förmodligen inte ses något mer innan farsdag pga jobb & skola som krockar. Och jag fick biljetterna utav honom.


Just ja! Kanske inte har berättat. Jag fick två biljetter av honom till Toby Keith konserten i Stockholm nästa söndag. Jag ser såååååååå mycket fram emot det! Tidigare i år var jag på Alan Jackson & nu Toby! Ska bli superkul! Och jag tar naturligtvis med mig Matthias :-) Och så hade pappa varit go & bokat ett hotellrum åt oss, så vi kan tillbringa natten i Stockholm! Det kommer bli supermys.


Idag ska jag tillbringa hela dagen i skolan! Ska möta upp tjejerna i grupparbetet klockan 10 för att förbereda redovisningen, gå igenom allt & dona. Sedan klockan 13.00 är det redovisning fram tills 16.00, och därefter ska jag prata med läraren lite. Så jag är nog inte hemma förän 16.30-17.00 tiden. Matthias slutar 16 & åker hem för att vara med Hugo. Vi ska ha honom ett par timmar idag också! :-) Härligt!


Imorgon är jag ledig! Då ska jag dona här hemma, och sedan på kvällen blir det att umgås med Ida & Marcus.

 


Nu ska jag göra mig iordning & dona!

//

Av Linda Lindqvist - 1 november 2011 16:34

Hallådär!


Kan bara säga bläääää för plugg! Det är så tråkigt & jag har inte ett dugg lust! Men nu är jag färdig med hälften, så jag fortsätter med resten sen ikväll.


Om en stund kommer Hugo hem. Blev lättare om vi gjorde så att han sover här inatt istället för att han kommer tidigt imorgon.. dumt att släpa upp honom ur sängen och åka iväg när han är ledig. Då blir det bättre att han är hos mig & får lite sovmorgon på hans lediga dag istället.

 


Imorgon har jag verkligen fullt upp! Både roliga & mindre roliga saker ska göras.

Men det tar vi då.. en sak i taget! :)


Nu ska jag hinka kaffe!

Av Linda Lindqvist - 1 november 2011 09:31

Godmorgon!

Sitter med kaffekoppen & försöker vakna till liv. Idag har jag en massa att göra!


Igår drog jag & Angelica in till valbo för att gå på "tjejkväll". En kväll med inriktning på smink, naglar och hudvård. Beställde lite saker från Oriflame då jag älskar det märket & dom har toppen produkter! Så nu skrev jag upp mig så att jag får hem kataloger & 20 % rabatt när jag beställer varje gång. Kanon!

När jag kom hem så kurade jag & matthias ner oss med filtar, tände lite ljus och åt kex o0ch drack vin.

Jag älskar den mannen, gräääänslöst!


Idag kommer jag spendera dagen framför datorn! Jag har massor med plugg som har deadline snart. Får smått panik när jag ser hur mycket som ska göras, men det ska nog gå bra!  Skulle träffat tjejerna jag arbetar ihop med på grupparbetet idag också, men en av dom fick förhinder så vi ska ses imorgon istället. Morgondagen kommer att bli lika som idag, med plugg!

Ska smita ifrån en sväng idag & gå ner på ICA för att hämta ut paketet med mina och Hugos vinterskor i som hade kommit nu. Weeho!


Imorgon kommer Hugo hem & är här några timmar medans Johan & Satu jobbar! Fritids har studiedag imorgon. Mysigt att få extratid tillsammans med knottis <3 och så skönt att vi kan hjälpas åt när det trasslar ihop sig ibland. Det är ju så det ska vara - underlätta för varandra och ställa upp!


Näe, nu får jag ta och sätta igång om jag ska bli färdig!

Ovido - Quiz & Flashcards