Alla inlägg under april 2011

Av Linda Lindqvist - 13 april 2011 07:15

Godmorgon!

Tänkte börja med att gå igenom hur min vecka kommer att se ut.


Onsdag (idag) - Praktik 13.30 - 21.15. Innan det ska jag tvätta litegrann och fixa.

Torsdag - Ledig från praktiken. Ska vara hos studievägledaren klockan 11.00 för att lägga upp kurserna inför nästa termin.

Fredag - Ledig från praktiken. Hugo går i skolan till klockan 13.00 och sedan har vi fredagsmys.

Lördag - Praktik 7.00 - 17.00.

Söndag - Praktik, delad tur. 7.00 - 13.00, sedan tillbaka 16.45 - 21.15


Sådär, där har vi min vecka!

Av Linda Lindqvist - 12 april 2011 20:21

Godkväll!


Nu känns det bättre! Tänk vad lite góa kramar och mys kan göra allting så bra!

Att krypa ner med Hugo i sängen och läsa bok, prata om dagen och kramas.. finns det något bättre? Nej, det finns det inte. Han fångade mitt hjärta dagen då han föddes, den lille mannen.


Det är hårt att ha min största ägodel i hjärtat 100 % av all tid, men bara 50 % hemma hos mig. Jag delar något så fantastiskt med Hugos pappa, och vi kommer att dela på den skatten alltid. Därför tycker jag att det är så otroligt viktigt med bra kontakt som föräldrar, trots att vi valt att leva på olika håll.

Varför göra allting svårt & lägga över negativ energi på varandra när vi delar något så vackert? När vi kan samarbeta, prata, disskutera, komma fram till bra lösningar och kunna ha en fin relation till varandra trots nya liv?

Vi delar trots allt en skatt som är det värdefullaste vi har.

Jag har sagt det förr - jag är så tacksam över att jag och Hugos pappa har ett sån't bra teamwork och att vi kan prata med varandra utan hinder.


Att vara mamma är det mest fantastiska jag någonsin upplevt!

Det finns ingenting bättre.

Av Linda Lindqvist - 12 april 2011 18:41

Hejhopp!


Första dagen på praktiken gick galant, som jag hade gissat!

Imorgon ska jag praktisera mellan 13.30 - 21.15, så jag får inte träffa Hugo någonting alls förutom på morgonen imorgon :-(.


Idag fick jag en ångestattack igen. Låg i sängen och läste medans Hugo var ute och lekte, och fick jätte svårt att andas och allting blev svart framför ögonen. Orken att resa sig fanns inte, och jag ville för några sekunder bara dö! Jag kände att både mitt inre och yttre givit upp, och jag fann ingen ork att leva.

Efter en stund gav det med sig. Jag skakade ett par timmar efteråt, och nu har det så gott som givit med sig! Det är otäckt & jag hatar det.. men vad gör man?

Jag har precis tagit mig ur vinter-deppen & jag vägrar äta anti-depp som läkarna försöker knöla på mig! Inga piller i min kropp!


Nu ska jag börja göra kväller för min prins! <3

Av Linda Lindqvist - 12 april 2011 06:18

Godmorgon!


Tidig morgon! Eller ja, jag har varit vaken sedan 05.20 Jag vaknade då och kunde inte somna om, och när Hugo hörde att jag bökade omkring uppe så kom han upp strax efter. Så vi har myst lite i soffan nu på morgonen & kikat på barnprogram :).


Jag ska snart fixa iordning allt här. Hugo ska få på sig kläder, hans väska ska packas (matsäck, dom har utflykt idag!),  jag ska dubbelkolla så jag har allting med mig som jag behöver ha.. och ja, sedan är det dags att bege sig iväg till första dagen på praktiken! Kommer gå galant, jag är så "hemma" där redan ändå :).


Idag ska jag få tummen ur röven & ta upp våra cyklar från källaren och pumpa luft i däcken så vi kan börja hoja! Hugo kan knappt vänta.. han som älskar att cykla.

Så idag efter skola och praktik så ska vi dona med det.


Behöver få lite mer sömn inatt också! Somnade strax efter ett inatt, och vaknade vid tre för att gå upp och kissa, och sedan upp igen efter 5.. och hade svårt att somna om efter tre, så jag låg vaken i 45-minuter då. Så mycket sömn har det inte blivit! Kommer gå omkring som en zombie idag.


Nä, dags för fix!

Av Linda Lindqvist - 11 april 2011 20:09

Godkväll!


Nu har Hugo äntligen kommit till ro & ligger i sängen och förhoppningsvis är på väg att somna. Han har varit lite trotsig nu på kvällen, vilket är förståeligt. Väldigt trött, en dag fylld av lek & lite "testa mammas gränser". Men bara man behåller lugnet och är sträng men rättvis så brukar det lösa sig. Han brukar förstå att det inte är någon idé att säga emot mig, det blir som jag säger ändå!


Själv sitter jag och inväntar en kebabrulle från viking. Jag har varit sugen på en sån i flera dagar nu, just från viking. Och så läste jag Saras blogg & där gick gränsen! Måste ha!! ;-) Så en sån goding är påväg hem hit nu. Mumma!


- - -


Jag har börjat tröttna nå oerhört på att bo i lägenhet! Dessa grannar som man alltid hör, varesig dom har fest eller om dom spolar toaletten. Att man själv måste respektera grannarna är också tråkigt! Om jag känner för att dammsuga efter tolv på natten så ska jag kunna göra det, men med respekt för grannar så låter man naturligtvis bli!

Jag har inga problem med att respektera människor - jag vill bara kunna göra vad jag vill, vilken tid på dygnet som helst!

Grannen vägg i vägg nyser varje kväll klockan 22.15 Varför? Hmpf.


Vrid & vänd-Hugo härjar omkring fortfarande, hör jag. Lite gäspar, lite vrid och lite stånk! Det är skönt att han aldrig har varit sån att han vill sova i min säng! Han har alltid viljat sova i sin egen säng sedan han var liten bebis. Så sånt är ju skönt iallafall.. så man slipper hans propeller-ben på nätterna :P


Nä, nu är snart kebabrullen här, så nu ska jag snart avnjuta den!

(Varför skrev jag avsuga istället för avnjuta först?) O_o

..

Av Linda Lindqvist - 11 april 2011 17:56

Hoho i stugan!


Det börjar dra sig emot kväll. Hugo har varit ute hela eftermiddagen & kom in för att äta strax efter klockan 17.oo Nu sitter lortgrisen i badet och ska skrubbas ren! Haha, efter en dag med utelek i skola och på hemmaplan så ser det ut som att han inte har badat på en månad. Lera & grus överallt! Så det är bad/dusch varje kväll som gäller den här årstiden.


Sedan börjar kvällsrutinerna. Titta på lite TV och äta kvällsfika vid 18.45 tiden, för att sedan borsta tänder och kura ner oss i hans säng för att prata lite om dagen och läsa en saga fram tills 19.30, sedan är det sovdags!

Imorgon har jag praktik mellan 7.30 - 13.30 lite lugn start sådär i början! :)

Får se hur mitt schema kommer att se ut för fyra veckor framöver också.


När Hugo har somnar ikväll så ska jag roa mig med det vanliga. Plugga litegrann & sedan invänta bigbrother och därefter krypa ner i sängen.

Finns ingenting bättre än att krypa ner i en säng med nybytta sängkläder!

Ljuvligt !


Nej, kära ni.. nu ska jag plocka upp lilleman från badet!

//


Av Linda Lindqvist - 11 april 2011 14:10

Uscha, jag är orolig!


Så fort någon vän, någon i familjen eller någon nära ska ge sig iväg - det spelar ingen roll vart, med vad (bil, flyg, tåg, mc) så blir jag så extremt orolig.


Min pappa har alltid varit otroligt överbeskyddande över mig & min syster. Än idag så får jag höra att jag inte ska gå över vägen utan att titta åt båda hållen två gånger, inte gå mot rött, akta mig för bilar.. you name it!

Det är väl därifrån det kommer.


Så nu sitter jag och är sådär nojig över att Matthias plan snart lyfter.

Fick precis ett lugnande SMS iallafall, och det var skönt!


Jag är överbeskyddande mot alla mina finaste hjärtan!

Så kommer det förbli.

Av Linda Lindqvist - 11 april 2011 13:20

Älskade lilla prins.

Jag älskar dig upp till stjärnorna & tillbaka.

Det kommer att bli tufft nu ett tag framöver, men vi kommer att fixa allt tillsammans, du och jag. Vi älskar varandra gränslöst, och det är allt som betyder någonting.


vi är en, hör ihop, som två träd med samma rot.

alltid.


 

 

Ovido - Quiz & Flashcards